Turvaylilyöntejä

Uuden lain mukaan erilaisista turvallisuusriskeistä tulee kuuluttaa kaikissa Suomen radiolähetyksissä sekä suomeksi että ruotsiksi. Periaatteessa tämä on ok, mutta ilmeisesti terveen järjen käyttö on unohtunut siinä vaiheessa kun on päätetty mistä varoitetaan ja kuinka usein. Vihtavuoren tilanteesta kuulutetaan puolen tunnin välein vaikka mitään uutta ei ole tiedotettavaksi. Aiemmin on karhun liikkumisista jossain itäsuomen pikkupaikkakunnilla varoitettu koko Suomea kahdella kotimaisella.

Nykyinen systeemi nakertaa luottamusta koko järjestelmään. Kuka viitsii todella kuunnella näitä täysin useimmille toisarvoisia varoituksia. Jolleivat viranomaiset nykytekniikalla pysty paremmin paikantamaan kuulutuksiaan niin silloin tulisi ainakin käyttää tervettä järkeä siinä mistä ja miten tiedotetaan. Vai onko liikaa pyydetty.

 

Ilkka Uusitalo

Hattula

Kommentointi on suljettu.

css.php