Katainen luovutti

Vaikka Katainen kuinka yritti selitellä asioita parhain päin pääministerin haastattelutunnilla, niin vaikutulma edelleen on että Katainen luovutti kesken. Jos Kataista on uskominen, six-pack hallitus on ollut oikea toivehallitus; tehokas, kykenevä päätöksiin, yhteistyökykyinen. Mistähän johtuu että ulkopuolelta se ei ole näyttänyt siltä, ja vasemmistoliiton lähtö tästä oli yksi merkki.
On aika outoa jos suomalaisessa politiikassa on nyt tullut tapa että pääministeri lähtee kesken kauden ja hallitus jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pahemmaksi asian tekee se, että vasemmistoliiton lähdön lisäksi jo kaksi muuuta kokoomusministeriä on pyrkimässä Euroopan parlamenttiin ja lisäksi Urpilaisen asema on vaakalaudalla. Alkuperäisestä miehityksestä alkaa olla aika vähän jäljellä.
On vaikea myös yhtyä Kataisin näkemykseen että hänen lähtönsä on aivan luonnollista. Ehkä olen vanhanaikainen mutta jotenkin kuvittelin pääministerin tehtävän olevan sellainen luottamustehtävä josta ei kevyesti lähdetä omien mieltymysten mukaan. Äänestäjänä odottaisin pääministerin hoitavan hommansa vaalikauden loppuun asti, vaikka se vaikeaa olisikin.
Kataisen ratkaisun ja sen ajoituksen taustalla on eurovaalit ja niitä seuraavat valinnat Euroopan huipputehtäviin. Katainen pelkäsi menettävänsä mahdollisuutensa hyviin kansainvälisiin tehtäviin jos olisi odottanut 2015 eduskuntavaaleja. Vaikka tätä ratkaisua henkilökohtaiselta kannalta voi jotenkin ymmärtää, on se silti väärin äänestäjiä kohtaan. Tuntuu siltä että nykypoliitikoilla ei ole todellista arvostusta kotimaan politiikkaan vaan se on enemmänkin ponnahduslauta muualle suurempiin ympyröihin.

Kommentointi on suljettu.

css.php