Stubbista ei pääministeriksi

Kataisen eroilmoitus on aloittanut spekulaatiot hänen seuraajakseen. Kukaan ei vielä tätä kirjoitettaessa ole varmasti ilmoittautunut ehdokkaasti, vaíkka useita mahdollia ehdokkaita on nimetty.

Yksi nimi joka spekulaatioissa jatkuvasti mainitaan on Alexander Stubb. Hänellä ei kuitenkaan ole tehvävään tarvittavaa taustaa. Hänhän on puhtaasti kansainvälisiin kysymyksiin keskittynyt ja niistä myös kiinnostunut. Sotet häntä tuskin paljoa kiinnostavat.

Vaikka en Stubbin ihailijoihin kuulukaan niin olen kuitenkin pitänyt häntä fiksuna miehenä monessa mielessä. Jos hän kuitenkin asettuu ehdolle pääministeriksi, niiin sittten on kyllä muutettava mielipidettä.

Stubbin ongelma on että hän nousi kuin raketti MEPin paikalta ulkoministeriksi kun Ilkka Kanerva sekosi puhelinviestinnässään ja on siitä lähtien pysynyt ministeritehtävissä. Tiedossa on kuitenkin ollut että todellisena tavoitteena on koko ajan ollut saada seuraava Suomen komissaarin paikka Brysselissä. Tämä näyttikin olevan lähes varmaa kunnes Katainen nyt on totaalisesti sekottanut pakan.

Stubbia ei kauhistuta mikään enemmän kuin palata takaisin Brysseliin pelkäksi rivi-MEPiksi. Eihän niillä ole edes virka-autoa eikä edes todellista poliittista valtaa. Sen vuoksi hän epätoivossaan voi erehtyä jopa prykimään pääministeriksi. Tuskin kuitenkaan onnistuu.

Eiköhän Stubbin olisi parempi nyt henkisesti valmistautua MEP-rooliin. Ikuisena ylipositiivisena tyyppinä hän varmaan kuitenkin vaalien jälkeen pystyy taas medialle kertomaan hammasrivi loistaen  kuinka jälleen kerran hän on päässyt unelmatehtävään.

Kommentointi on suljettu.

css.php