Stubb astui heti miinaan

Kokoomuksen puoluekokous on hyväksynyt aloitteen Suomen eroamisesta henkilömiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Tuore puheenjohtaja Stubb on median mukaan sanonut seisovansa päätöksen takana ja edistavänsä sitä.

Eipä kestänyt kauan ennenkuin uusi puheenjohtaja astui miinaan. Yllättävää on se, kun hänen vahvuutensa on kansainvälisissä kysymyksissä, että hän ilmoittaa edistävänsä asiaa. Hänen pitäisi tietää, että kansainvälisistä sopimuksista – varsinkaan niin kattavista kuin Ottawan sopimus – ei heppoisin perustein lähdetä.

Stubb aikanaan pyrki ajamaan Suomen kuvan kiillotusta maailmalla. Tämäkö on nyt sitten se kuva jonka tuleva pääministeri haluaa antaa; kansainvälisistä sopimuksista vetäytyvä maa.

Olen aiemmin jo perustellut miksi nämä vaatimukset ovat menneestä maailmasta (blogini 31.5; Sasi astui miinaan). Sen vuoksi en mene niihin nyt pidenmpään.

Tällaisen päätöksen läpimeno kertoo myös siitä millaisia kokoomuksen edustajia oli koolla Lahdessa Stubbia valitsemassa. Ehkä enää ei kannata ihmetellä miksi hänet valittiin ehdolla olleiden joukosta.

Ilkka Uusitalo
Hattula

3 kommenttia artikkeliin “Stubb astui heti miinaan”
 1. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Tottakai sen jälkeen kun päätös oli tehty uuden puheenjohtajan piti tavallaan sanoa seisovansa sen takana, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa myös toisin.
  Isoin ongelma onkin siinä että Stubb, jonka pitäisi olla kansainvälisten asioiden asiantuntija, ei käyttänyt hyväkseen juuri saamaansa ylivoimaista mandaattia ja todennut ennen päätöstä, että tämä ei ole kokoomuksen eikä Suomen etujen mukaista vaatia irtautumista Ottawan sopimuksesta.Jos hän olisi sen tehnyt, tuskin aloite olisi mennyt lävitse.
  Tämän voi tulkita niin että hän on samaa mieltä, ns. tacit agreement, mikä olisi todella outoa.

  Ilkka Uusitalo

 2. Kari Jokinen sanoo:

  Tuore puheenjohtaja Stubb on median mukaan sanonut seisovansa päätöksen takana ja edistavänsä sitä.
  Mitä muuta hän olisi voinut lausua?
  Tilanne on sama, kuin oli sinulla Ilkka, virkamiesaikoinasi. Jos joku silloin olisi kysynyt sinun suhtautumistasi eduskunnan päätökseen, olisit joutunut vastaamaan suunnilleen samalla tavalla aivan siitä riippumatta, piditkö päätöksestä tai mitä mieltä itse olit sen järkevyydestä.
  Puolueen puheenjohtaja on puolueessaan virkamiehen asemassa. Kun puolueen korkein päättävä elin on tehnyt päätöksensä, virkamies joutuu edistämään sen toteuttamista. Jos hän sanoisi, ettei sitä tee, hänen pitäisi samalla erota tehtävästään.

  Eroja sitten voi olla siinä, miten ahkerasti ja innokkaasti päätöksen toteuttamiseksi toimii.
  En ole vielä huomannut, että Stubb olisi tehnyt jotain aktiivista päätöksen edistämiseksi – muuta kuin diplomaattipuhetta, sellaista jota sinäkin varmaan olet joutunut työksesi puhumaan.
  Palataan asiaan sitten, jos hän todella tekee jotain, esimerkiksi käyttää asemaansa pääministerinä puolueen päätöksen edistämiseen.

 3. Tervehdys!
  Kokoomuksen valittua lauantaina Telluksen ensimmäisen virtuaalipääministerin,
  taputti Sipilän Juha Turuus suuria karvaisia käsiään.
  Näillä näkymin Keskusta nappaan kevään kisoissa kullan.
  Jos Persut ja Demarit onnistuvat herättämään nukkuvat ja nappaavat shoppailijat,
  Kokoomusta odottaa oppositio.
  Selfie-Aksulla ei hätää, Putous etsii alati uusia hahmoja.
  Riitta N.

css.php