Epäilyttävä Sunny Car Center

Tässä on jo pidenpään saanut ihmetellä Hämeenlinnan kaupungin toimintaa ns. Sunny Car Centerin asiassa. Siitä huolimatta että hankkeen taustavoimat ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet kykenemättömyytensä toteuttaa mitä ovat luvanneet, Hämeenlinnan kaupunki vain ei vihellä peliä poikki. Viimeksi se nähtiiin tänään kun tonttimaksua ei maksettukaan kuten oli sovittu. Tästä huolimatta kaupunki on edelleen valmis odottelemaan seuraavaa annettua aikarajaa 11 elokuuta. Aiemmin keväällä annettiin se kuva että mikäli maksua ei sovitusti suoriteta, niin silloin koko hanke peruuntuu.
On ollut jo kyseenalaista kuinka kaupungin edustaja istui mukana hankkeen valmisteluissa. Edelleen on osoitettu outoa hankintamenettelyä päättämällä jättää kilpailuttamatta alueelle suunnitellut maanrakennustyöt. Tekosyynä on käytetty mm. ajan vähyyttä, mikä tuntuu todella omituiselta kun samanaisesti hankkeen maksuaikatauluille näyttää löytyvän kaikki mahdollinen aika milloin milläkin verukkeella.
Vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää sitä että kaupunki haluaa tukea uutta yritystoimintaa ja työpaikkojen lisäämistä, niin jokin raja sentään siinäkin on miten se tehdään. Tässä alkaa tuntua jo palaneen käryä ja herätä kysymyksiä, miksi kaupungin päättäjät ovat niin auliisti tukemassa juuri tätä hanketta. Eikö haluta myöntää – kun eduskuntavaalitkin ovat tulossa ja hankkeeseen tiiviisti liittyneitä päättäjiä tulee olemaan ehdolla – että on tullut todella pahasti nenästä vedetyksi.
Hämeenlinnan päättäjien uskottavuus on nyt todella heikoilla. Hankkeeseen liittyviä kysymyksiä alkaa olla aivan liikaa ilmassa. Ainoat jotka tästä ovat tähän asti hyötyneet ovat perussuomalaiset.

Ilkka Uusitalo
Hattula

7 kommenttia artikkeliin “Epäilyttävä Sunny Car Center”
 1. vanhamies sanoo:

  Olen edelleen sitä mieltä, että SCC aktiiviset toimijat tekisivät oikein ja jättäytyisivät kaupungin toimista toistaiseksi pois. Olen mieltä, että he ovat toimineet ns ”bona Fide”. hyväuskoisina. Olisihan siitä saanut komean sulan poliittiseen hattuun. Täytyisi ajatella, että kyseessä on yhteiskunnan rahat. En ole Persu ”(anteeksi). Olen samaa mieltä, jossain vaiheessa leikin on loputtava. Kalliiksi on tullut. Sanotaan mitä sanotaan.

 2. vanhamies sanoo:

  Mielestäni Sari Rautio, Iisakki Kiemunki ja muut Scc kannattajat osoitittaisivat nyt suoraselkäisyytensä ja eroavaisivat kaupungin toimista. Olette tehneet kaupungille riittävästi pahaa, älkää tehkö valtiolle-teistä ei ole.

 3. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Poliitikot päättävät yhteisten varojen käytöstä koska heidät on siihen tehtävään valittu vaaleilla. Vastuu päätöksistä mitataan viimeistään seuraavissa vaaleissa, jos vain valitsijat muistaisivat mitä vaalikauden aikana on tapahtunut. Valitettavasti sanonta kansan poliittisen muistin lyhyydestä on usein paikkansa pitävä.
  Ilkka Uusitalo

 4. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Kiitos selvennyksestä. Näin minäkin sen olin muistanut että maksun takaraja oli selkeästi määritelty ja sen noudattamatta jättämisestä seurauksena on koko sopimuksen raukeaminen. Eiliset lausunnot kaupungin virkamiesten taholta kuitenkin olivat aivan jotain muuta ja siksi myös artikkelissani ihmettelin asiaa. Jos jatkoaikaa kuitenkin myönnetään, niin ihmettelen kuinka se voitaisiin toteuttaa ilman että siitä valitettaisiin.
  Ilkka Uusitalo

 5. vanhamies sanoo:

  Eihän siitä perussuomalaiset ole hyötyneet. Kartanonherra sai joutomaasta liki miljoonan. Koko SCC:n hommasta tulee mieleen seuraava. Minulle tulee sähköposti. ”Sinä voittanut suuri summa rahaa, lähetä minun tili satatonni niin sinä saat sen suuri summa”. No minulla ei ole ”satatonni”, jään ilman ”suuri summa”. Mutta jos joku antaisi minulle sen ”satatonni” ilman vastiketta, voisin lähettää. Kas näin pelaavat jotkut yhteiskunnan rahoilla, voi laittaa menemään ilman vastuuta ja näin tulee käymään Kantolan tapahtumapuistossakin. Olen aina sanonut, että on vaarallista että ymmärtämättömät poliitikot käyttävät yhteisiä varoja ilman vastuuta. Kukaan SCC:sä päättäneistä (eikä tapahtumapuistosta) laittaisi niihin henkilökohtaisia varojaan-niillä tiedolilla, kun päätökset on tehty. Haluan kuitenkin uskoa, että he ovat toimineet ns hyvässä uskossa. Eihän me niin huonoja päättäjiä ole voitu valita. Hyvä usko ei vaan kovin kauas kanna.

 6. Tervehdys!
  Jos puolueen johtopaikoille pesiytyy aina-oikeassa-erehtymättömät,
  vallanhimon syövyttämät hapensyöjät,
  – syntyy hermeettinen umpio.
  Moniulotteinen, terve kriittisyys vaiennetaan,
  ”parviälyn” nokkiessa toisinajattelijat/”populistit” nurkkaan.
  Demokratian arvo noteerataan, vasta kun se on menetetty.
  Riitta N.

 7. Lulu Ranne sanoo:

  Huomenta!

  Kaupunginhallituksen päätös SCC-tonttikaupasta oli seuraava:
  ”Siinä tapauksessa, ettei kauppahintaa ole kokonaan maksettu viimeistaan 4.7.2014, koko kauppa siihen liittyvine kaikkine muine sopimuksineen raukeaa.”

  Päätös oli aivan yksiselitteinen, Lorun loppu. Elokuun armonaikaa ei ole, eikä yksittäinen virkamies voi sellaista antaa.

  Terveisin,

  Lulu Ranne (PS)
  kaupunginhallituksen 1.vpj

css.php