Kiemunki kiemurtelee

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kiemunki kiemurteli radion haastattelussa Sunny Car Centerin viimeisistä epämääräisistä kuvioista. Sinänsä hämmästyttävää, että hänen haastattelustaan kävi ilmi, että kaupungin johdolla oli jo kesäkuussa tietoa siitä, että Centerin rahoitukseen liittyi rahanpesuepäilyjä. Siitä huolimatta maksuaikoja on lykätty.
Kiemunki on itse istunut kaupungin edustajana Centerin hallituksessa. Ilmeisesti hänelle ei koskaan noina aikoina tullut mieleen kysellä mitä epämääräiset ulkomaiset rahoittajatahot olivat. Outoa toimintaa toimittajataustaiselta poliitikolta.
Outoa on myös kuinka työväenpuolueen edustajalla ei tunnu olevan mitään huolta liiketoiminnan moraalisesti puolesta. Raha ei selvästikään haise. Piiloutuminen poliisin ja finanssilaitoksen taakse on vastuunpakoilua.
Uusi kaupunginjohtaja, joka on tullut mukaan kuvioihin vasta myöhäisessä vaiheessa, tuntuu olevan enemmän huolissaan tämän näytelmän vaikutuksesta kaupungin imagoon. Syystäkin.
Kuten aiemmin olen todennut, on hämmästyttävää, kuinka tietyt kaupungin päättäjät kaikista epäilyksistä ja sovittujen aikataulujen noudattamatta jättämisestä huolimatta ovat jääräpäisesti antaneet Centerin taustajoukoille tukensa ja poikkeuslupia. Toivottavasti kyse on vain siitä, että ei uskalleta myöntää että on tehty virhe. Enpä usko, että kenenkään muun Hämeenlinnaan asettuneet yrittäjän kohdalla on ollut näin erityistä kohtelua. Tästä tulee vielä hyvä tutkimuksen aihe suomalaisen kunnallispolitiikan päätöksenteon ihmeellisyyksistä ja kiemuroista. Kiemunki itse on jäävi tekemään tästä selvitystä mutta ehkä hänen toimittajakolleegoistaan löytyisi joku hyvä tutkiva journalisti pureutumaan asiaan.

Ilkka Uusitalo
Hattula

Kommentointi on suljettu.

css.php