Kokoomuksen orpo olo

Kokoomuksen kannatus on laskenut hymypoika Alexander Stubbin puheenjohtajaksi valinnan jälkeen kuin lehmän häntä. Kaiken lisäksi enemmistö pitää kokoomusta ylimielisenä. Hymyily ja jatkuva hymistely ja ylioptimistisuus ei olekaan purrut kansaan.

Vaikka myöntäisi Stubbin saaneen perinnöksi Kataiselta vaikean tilanteen, on hän myös omilla toimillaan ja valinnoillaan pahentanut tilannetta. Ministerivalinnat, joissa nuoret, kauniit ja rohkeat olivat etusijalla, on johtanut tilanteisiin joita Stubb ei ole hallinnut.

Yksi osoitti irtautumisensa todellisuudesta paljastaessaan tietämättömyytensä kuinka paljon Suomessa on vähätuloisia, vaikka sen olisi pitänyt olla hänen erityisalaansa. Lisäksi hän yritti tuolileikkiä jonka juonen jopa tyhmempikin huomasi.
Toinen tarpoo polviaan myöten suossa yrittäessään tulevia vaaleja silmällä pitäen liehitellä kepuun kallellaan olevien kannatusta. MTK julkaisikin mielihyvänsä niin nopeasti ministerin päätöksen jälkeen, että tuntui siltä, että se oli kirjoitettu valmiiksi jo ennen päätöksen julkaisemista.
Kolmas – sama kohderyhmä kuin edellisellä mielessään – lähtee aseet räiskyen susien metsästykseen. Ei haittaa vaikka arvioiden mukaan susien kanta on jo romahtanut 150 yksilöön, ja vaikka jo nyt ihmisille vaaralliseksi oletetut sudet on mahdollista tappaa asutusten läheltä.

Jopa valtiovarainministeri Rinne on alkanut ajoittain vaikuttaa uskottavammalta ja olevan lähempänä kansalaisten kokemia päivittäisiä ongelmia ja taloudellisia huolia kuin pääministeri.

Oli ehkä yllättävää, että tarvittiin Presidentti Niinistö sanomaan avoimesti, ettei keisarilla ole vaatteita, eikä ole ollut vähään aikaan. Siihen on Stubbin vaikea vastata eikä Katainen ole edes yrittänyt. Katainen hoiti itsensä ”unelmavirkaan” (käyttäen kokoomuksen terminologiaa), mutta sekin nähtiin yleisesti vastuunpakoiluna, avittaen kokoomuksen alamäkeä.

Pääministeri Stubbin ”dream team” on muuttunut painajaiseksi, jonka päättymistä ennen vaaleja on vaikea nähdä. Sinänsä politiikassa kaikki on mahdollista. Muutokset puolueiden kannatusluvuissa voivat olla nopeita, kuten keskustapuolue on osoittanut. Siihen ei kuitenkaan riitä, että kritiikki otetaan nöyrästi vastaan kuten uusi puoluesihteeri totesi.

Kannatuksen suunnan muuttaminen edellyttää Peter Pania muistuttavan pääministeri Stubbin pikaista paluuta MIkä-Mikä-Maasta takaisin Suomen todellisuuteen. Elämä ei ole pelkästään kivaa, ainakaan suurelle osasta kansaa. Kansalaisten luottamus ei palaudu ilman tekoja, joiden voi mieltää edes pyrkivän parantamaan kansalaisten elinehtoja. Pelkkä keijujen sananhelinä ei tässä tilanteessa auta.

Kommentointi on suljettu.

css.php