Suomi voitti – hyvä Suomi

Eduskunta hyväksyi tänään tasa-arvoisen avioliittolain säätämisen kansalaisaloitteen pohjalta. Päätös on historiallinen, koska ensimmäistä kertaa kansalaisaloite on saanut eduskunnan enemmistön taakseen ja johtanut selkeään ratkaisuun. Pitkään odotettu päätös varmisti sen, että Suomi on nyt samassa rintamassa muiden Pohjoismaiden kanssa eikä enää homofobiaa edustavan Venäjän rintamassa.

Tuhannet ihmiset olivat kerääntyneet eduskunnan edustalla olevalle kansalaistorille puoltamaan kansalaisaloitetta. Siellä oli nuoria, vanhoja, perheitä. Tunnelma oli odottava, mutta luottavainen, koska ennakkotiedot jo viittasivat siihen, että eduskunnan enemmistö kallistuisi aloitteen taakse. Kun tulos tuli julki, ihmiset hurrasivat, halasivat toisiaan. Jotkut itkivät. Tunnelma oli todella ainutlaatuinen.

Ehkä tämä on juuri sitä tunnelmaa mitä Suomi on odottanut. Jotain uutta ja raikasta joka lupaa parempaa tulevaisuudelle. Tämä päätös voi auttaa luomaan positiivisempaa ilmapiiriä; kun oikein tahtoo niin kaikki on mahdollista.

Toivottavasti tämä on vain alkua uuden vapaamman ilmapiirin luomiselle. Suomea on usein sanottu holhousyhteiskunnaksi. On aika muuttaa asenteita ja purkaa vanhoja pinttyneitä rakenteita, liittyvät ne sitten ihmisten jokapäiväiseen elämään, talouteen tai yrittäjyyteen. On korkea aika luottaa siihen, että ihmiset itse osaavat parhaiten valita miten elämänsä elävät.

Jotta uudistukset etenevät ja voimistuvat on seuraavissa eduskuntavaaleissa keväällä 2015 pidettävä huolta siitä, että muutoksen voimat vahvistuvat uudessa eduskunnassa. On itsestään selvää, että kansanedustajien tämän päivän äänestyskäyttäytyminen tulee vaikuttamaan kansalaisten harkitessa kenelle äänensä antavat seuraavissa vaaleissa.

Ilkka Uusitalo
Hattula

Kommentointi on suljettu.

css.php