NATO-Haglundin viimeinen veto

Puolustusministeri Haglund ehti vielä ennen vaaleja vahvistamaan kuvaansa keinoja kaihtamattomana NATO intoilijasta allekirjoittamalla pohjoismaiden puolustusministereiden yhteisen kirjoituksen ilman että sen sisällöstä olisi asianmukaisesti keskusteltu maan ulkopoliittisen johdon kanssa.

Kirjoitus on muka vain osoitus halusta tavanomaisen pohjoismaisen puolustusyhteistyön vahvistamisesta. Kuitenkin kun tarkemmin lukee kirjoituksen (josta suomenkielinen versio tuli vasta Helsingin Sanomien toimesta) se on selvästi kirjoitettu provosoivaan tyyliin, jossa selkeästi pääasiallinen tavoite on Venäjän kritisointi, ja vasta toissijaisesti puhutaan pohjoismaisen yhteistyön syventämisestä.

Kuten jotkut asiantuntijat ovat jo todenneet, ongelma ei ole se, että Venäjä reagoi. Enemmänkin kysymys on siitä, miksi pohjoismaiden puolustusministerit näkivät tarpeelliseksi nykyisessä tilanteessa provosoida Venäjää reagoimaan. Ja Haglundin osalta kysymys on, miksi juuri ennen vaaleja ja hänen ministerikautensa loppumetreillä piti vielä lähteä omavaltaisesti mukaan tähän mielenilmaukseen.

Vaikka vaalien lopullista tulosta ei vielä tiedetä, on ennakoitu että seuraava hallitus rakentuisi vain kolmen suuren puolueen varaan. Jos näin käy, ei todellakaan tule ikävä Haglundia hallituksessa.

5 kommenttia artikkeliin “NATO-Haglundin viimeinen veto”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  Minusta tää nimimerkkiasia on loppuunkaluttu aihe. Alustan luoja antaa mahdollisuuden kirjautua nimimerkillä tai nimellä. Olen kirjautunut nimimerkillä ja omalla valokuvallani, sen pitäisi riittää. Tuo nimimerkkini ”kuningasjätkä” on aika monesta asiasta tuttu. Jos niin perkuleesti kiinnostaa kuka mä oon niin kyllä se nimikin löytyy netistä kun osaa hakea. Itse vaan en ole niin julkisuudenkipeä että jokaisen jutun yhteydessä katsoisin tarpeelliseksi nimeäni julkituoda.

 2. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Kommenttisi minun näkökulmastani eivät tee kovin laajakatseisen kuvaa. Hyväksyn kuitenkin sen, että erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä on ja siksi päästän ne lävitse. Kirjoittahan itse kantaa lopulta vastuun – varsinkin jos olisi miestä kirjoittaa omalla nimellä eikä nimimerkin taakse kätkeytyen.

 3. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Jotenkin tulee kuva että minun kuvitellaan puhuvan kokoomuksen äänellä. En ole minkään puolueen jäsen. Äänestyskäyttäytymiseni perusteella kuulun kai niihin liikkuviin äänestäjiin. Ehdokkaani olen jo pitkään valinnut enemmän henkilökohtaisten ominaisuuksien kuin puoluekannan perusteella. Puolueiden poliittisissa linjoissa kun useimmissa tapauksissa on vaikea löytää eroja. Tässä tosin on taas viime aikoina tullut hieman uutta kun Stubb – tosin ei kovin onnistuneesti jos katsoo puolueen kannatuslukuja – on pyrkinyt vetämään omia linjauksiaan.

 4. kuningasjätkä sanoo:

  Mä en tiedä, enkä kehtaa edes arvata, millä silmällä sä Ilkka katselet tätä poliittista maailmanmenoa, mutta aika suppea on näkökenttäsi kun et osaa asioita ajatella kokonaisvaltaisesti? Kannattaisiko edes hieman suurentaa reikää jonka lävitse asioita tiirailet?

 5. kuningasjätkä sanoo:

  Kuka tekee poliittisen itsemurhan milläkin tavalla, yksi haukkuu venäjän ja mainostaa Natoa tai muuta liittoutumaa. Toinen könyää keskenkaiken komerosta ulos ja tunnustaa olevansa omantunnon pakottamana valmis hyväksymään homoavioliitot.
  Kaikkein huvittavinta on minun mielestäni KooKoomuksen politiikka, kun nyt taas ollaan niin työläisten asialla, että. Mutta samalla kun puhutaan suuvaahdossa kuinka aiotaan järjestää työpaikkoja, niin unohtuu kokonaan se että maksetaanko niistä toistä palkkaa. ” höh mitäs nyt duunari palkallaan tekis, tuhlaisi sen vain turhuuksiin, ei kuitenkaan osaisi edes sijoittaa sitä tuottavasti” Mitäs palkasta pääasia että on kiva duuni ja saa tehdä työtä yhteiseksi hyväksi joka jaetaan sitten kookoomuksen hyväveljien kesken . Muuten siitä venäjän haukkumisesta vielä kukas..eikös se ollut kokoomuksen Jyri Häkämies kun aikoinaan sanoi nuo maagiset kolme sanaa Russia, Russia, Russia? Eipäs silloin kukaan moittinut häntä siitä niinkuin Haglundia nyt, onko politiikka muuttunut, nytkö pitäisi olla ksi sukassa hiljaa?
  Demarit sen sijaan ovat viimeaikoina kalastelleet pienyrittäjien ääniä, esittelemällä kolme kovaa ehdotusta kuinka pienyrittäjien sosiaaliturvaa pitäisi parantaa.. no hyvä, sieltähän niitä ääniä tullee yrittäjiltä.. Mitäpä siitä vaikka alunalkaen Sosiallidemokraattinen liike perustettiinkin köyhän kurjalliston ja työläisten tueksi, ne on jo historiaa, nyt puhaltaa uudet tuulet, vaikka iskulauseet ja internationaali onkin entiset..

  Muutos 11, lupaa kannabiksen vapaaksi,
  Kristilliset sen sijaan aikovat kieltää viinan ja tupakankin? Ehkäpä myös rakastelemisenkin ainakin heteropareilta, muutoin kuin vakaassa lapsenhankinta aikeessa.

  No rkp, hän tässä jo alustavasti haukuttiinklin, joten siirrytäänpä seuraavaan.
  Vasemmistoliitolla on myöskin ikivanhat kliseet, rauhaa ja työtä.. Vasemmistoliitossa on aina ollut pyrkyereinä sellaisia ehdokkaita jotka kummastakaan kliseestään eivät tajua yhtään mitään

  Kommarit ym pilvilinnojen rakentelijat sivuutan heillä on painimista ihan keskenään joten olkoon plääh, ei jaksa edes miettiä heitä.!

  Keskustapuolue, siinä se hauska poppoo on kans. Ollaan niin oikeistolaisia, mutta samalla oltaisiin mielellään sosialisoimassa kansalaisten veroeuroja, sikäli kun niistä jollekin itselle hyötyä olisi. Leikkaamaan ollaan kyllä valmiita jos vaikka mistä, mutta ei maataloustuista ja pinta-alalisistä. Edes puolueen puheenjohtaja ei muka tiedä kuinka paljon on maataloustukien määrä, eikä sitä mitkä ovat niiden niiden maksamisperusteet.
  Kepulaiset huuteleevat puskista ja haukkuvat nyk.hallitusta holtittomasta rahojen jakelusta maailmalle, muistamatta että sehän oli Matti Vanhasen(kesk) pääministeriysaikaa kun rahanjako aloitettiin, Jyrki(kok) oli valtiovarainministerinä silloin.. Kovasti ovat huonomuistista sakkia.. ei kannattais juoda maitoa liikaa, menee muisti kovista eläinrasvoista..
  No entäs Persus-suomalaiset. Neljä vuotta on huudeltu puskasta kuinka pitäisi tehdä, mutta mitään konkreettista esitystä ei vieläkään ole antaa. Lupaillaan autoveron poistolla ja jos vaikka millä, mutta milläs ne annot rahoitetaan jos ei ole ottojakaan. Tuskin mulla esim. olisi varaa ostaa uutta autoa, vaikka autovero poistuisikin, siitä pitää kyllä huolen köyhällistämispolitiikka. 10tonnin vuosituloilla just ja just elää ja maksaa vuokransa, mutta ei sillä autoja ostella, ei ainakaan uusia autoja. Ja jos olisikin niin paljon että voisin ostaa jotain, niin kyllä mä ennemmin ostaisin halvan pienen asunnon, kuin autoa!

  No saapa nähdä jos tai kun persuksille tulee jytky, niin onko niillä munaa mennä hallitukseen totetuuamaan jotain, vai jäävätkö taaskin ulos huutelemaan?

  Niin että sitä mä vaan , jotta on niissä muissakin puolueissa usein jonkin verrankin huomauttamista !

  Että Sikäli..

css.php