Vaarallista huuhaa ”isänmaallisuutta”

Viime aikoina ovat yleistyneet erilaiset huuhaa ilmiöt joiden täysin käsittämättömästi väitetään liittyvän isänmaallisuuteen ja muka suomalaisuuden puolustamiseen. Näitä on viime kuukausina riittänyt polttopullojen heittelystä katupartiointiin, puhumattakaan muista rasistisista ilmiöistä.

Pahinta asiassa on, kuinka vähättelevästi näihin ilmiöihin on suhtauduttu viranomaisten ja myös useimpien poliittisten johtajien taholta. Erittäin hyvän ja positiivisen poikkeuksen teki presidentti Niinistö kutsuen polttopullojen heittelyä asuinrakennuksiin niiden oikealla nimellä eli murhapolton yrityksiksi joista on annettava sen mukainen tuomio. Valitettavasti muut lausunnot ovat olleet vähätteleviä, kuten että kyse on vain yksittäisistä tapauksista tai humalaisten päähänpistoista. On vaikeaa nähdä, kuinka polttopullojen heittely olisi vain päähänpisto, koska se vaatii valmistelua ja suunnittelua. Polttopullojen lopullinen heitto on sitten voitu kyllä tehdä humalassa. Nämä raukkikset, jotka pitävät itseään ilmeisesti jonkinlaisina urhoina, eivät edes uskaltaisi toimia selvinpäin

Poliisiylikomentajan suhtautuminen viimeiseen villitykseen eli ns. vapaaehtoisten katupartiointiin on käsittämättömän ymmärtäväinen. Vaikka poliisit muuten ovat todenneet, että kansalaiset yleisesti ottaen, ei vain maahanmuuttajat, ovat huolissaan näistä partioinneista, niin poliisiylijohtaja tuntuu vain pitävän niitä hyvänä harrastuksena. Täysin vastuutonta uudelta poliisiylikomentajalta. Olisi odottanut hänen selkeästi toteavan, että tällainen partiointi on täysin tarpeetonta, kielteistä ja on omiaan vain lisäämään turvattamuuden tunnetta. Samalla hänen olisi pitänyt hyvin selkeästi todeta, että poliisilla tulee olemaan nollatoleranssi näiden ryhmien mahdollisiin toimiin. Sisäministeri Orpo koetti hieman paikata ylijohtajan sanomisia mutta sekin jäi puolitiehen.

Näillä viranomaisasenteilla ja lausunnnoilla, että tällainen vapaaehtoistoiminta, joiden johtajilla useilla kuulemma on rikollistaustaa, olisi muka hyvä tuki turvallisuusajattelussa, vain pahennetaan tilannetta. Ilmeisesti odotetaan että jotain todella vakavaa tapahtuu ennenkuin uskotaan. Valitettavasti näin voi käydä nopeammin kuin kuvitellaan ja sitten ollaan suu ymmyrkäisinä että kuinkas tässä näin kävikään.

2 kommenttia artikkeliin “Vaarallista huuhaa ”isänmaallisuutta””
 1. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Vastaus viipynyt kun koko blogi sivusto oli monta päivää tukossa ilmeisesti jonkinlaisen verkkohäirinnän vuoksi.

  Samaa mieltä olen siitä, että kaikilla on velvollisuus toimia ja auttaa jos havaitsee jonkun toisen olevan uhattuna tai rikollisen toiminnan kohteena.

  Kuitenkaan en ole samaa mieltä siitä, että tällaiset nyt esille tulleet selvästi äärioikeistolaiset ja/tai rasistista taustaa omaavat, ja tiedotusvälineiden mukaan usein jopa rikollistaustaiset katupartiot olisivat jonkinlainen ratkaisu asiaan. Niiden tarkoitus on vain kärjistää tilanteita ei suinkaan ratkaista onglemia.

  Käsittämätöntä on ollut kuinka poliiisien tiedotustoiminta asiassa on ollut täysin ristiriitaista. Näyttäisi sitlä että kentältä tulee hyvin kielteistä palautetta mutta ylijohto vain hyssyttelee.

  Erilaiseten vigilantti operaatioiden sijasta pitäisi tarkastella uudestaan niitä päätöksiä joilla yleisesti on vähennetty poliiisien määrää ja siten poliisien mahdollisuuksia riittävästi ja uskottavasti puuttua asioihin, tulivat ne sitten miltä taholta tahansa.On esimerkiksi todella valitettavaa että monet polttopullojen heittelyt näyttävät jäävän selvittämättä.

 2. kuningasjätkä sanoo:

  Näinpä.
  Allekirjoittanut nimimerkkikään ei hyväksy esittämäsi laatuista toimintaa.

  Mutta silti kaikilla kansalaisilla on oikeus ja velvollisuus välittää ja auttaa sitä jonka näkee joutuvan rikoksen uhriksi, tarvittaessa vaikkapa voimakeinoja käyttäen!
  On vaan muistettava pysyä kohtuudessa voimakeinojen suhteen.

  Näin poliisittomalla paikkakunnalla asuvana, olen useinkin pannut merkille sen tosiasian, että jos täällä joku tarvitsee virkavallan apua, niin useinkaan sitä ei ole saatavilla reaaliajassa.
  Tälläisillä paikkakunnilla joilla ei myöskään ole vartijatoimintaa, olisikin syytä perustaa järjestyksenvalvonta- organisaatio,(”Vigilantit”) jolla voitaisiin turvata edes jonkinasteinen laillisuuden nimissä toimiva valvonta, siis vähän samaan tyyliin kuin sheriffit aikoinaan jenkkilässä.. Mutta ilman pyssyjä.
  Poliisi tarkistaisi organisaatioon tulevien taustat ja antaisi kurssituksen , niinkuin yleensäkin järjästyksenvalvojille.

  Viime kesän ja alkutalven aikana Itä-Hämeessä on tapahtunut hieman liikaa mökki- ja asuntomurtoja, joitain ihan keskellä päivää, asukkaiden ollessa parituntisella kauppareissulla. Mukaan on lähtenyt ihan kaikkea laidasta laitaan jopa aseitakin kaikkine kaappeineen!

  Yksi selitys samankaltaisesti suoritettujen tekojen räjähdysmäiseen kasvuun, voi löytyä siitä että em. alueella on loppukesällä kuvattu tarkkoja ilmakuvia Google Earth palveluun. Näistä tarkoista ilmakuvista, joita ei ole kuvattu pelkällä satelliitilla vaan alueella kierrelleestä Googlen kuvaushelikopterista, voi kuka tahansa kotitietokoneen käyttäjä tarkastella tiet ja polut, suunnitellen pakoreiti ja kyttäyspaikat valmiiksi kotisohvallaan.

  Kun Shengensopimuksen mukainen rajavalvontakin on mitä on, niin mikään ei takaa turvallisuuttamme, kun itämaiden ihmemiehet saapuvat verottamaan pohjoisen metsien taloja ja karjaa, palaten sitten täysine autolasteineen, tullin ja rajavalvonnan pelatessa jätkänshakkia lämpimässä toimistossaan, takaisin itämaille nauttimaan ahkerana keräämästään yltäkylläisyydestä.

  Toimivalla Vigilantti-organisaatiolla olisi sentään tälläinenkin rikollisuus torjuttavissa ja poliisit voisivat sitten rauhassa oleilla kaupungilla ja tienvarsilla sakkojaan jakelemassa.

  Että Sikäli……..

css.php