Aulangon raiskaus

Olin ajaa autoni päin puuta kun viime viikolla ajelin kaupungista päin Aulangolle. Ensin luulin, että kyseessä oli keväinen puiston kunnostustyöt kunnes huomasin räikeänväriset puihin kiinnitetyt erilaiset rakenteet.
Aluksi kuvittelin, että kyseessä oli jokin täysin luvaton rakentaminen joka kyllä laitetaan järjestykseen, mutta valitettavasti nyt on selvästi käynyt ilmi, että kaikki tapahtuu kaupungin virkamiesten näkemysten mukaan täysin asianmukaisesti. Apulaiskaupunginjohtaja Isosuon antamat kommentit asiasta osoittavat että kaupungin johdossa ei ole vähäisintäkään arvostusta Aulangon kulttuuriperinteeseen ja luontoarvoihin.
Hämeenlinnassa tuntuu olevan jokin kummallinen puuhamaa villitys. Ensin pyritään tuhoamaan Ahveniston järven ympäristöä ja nyt sitten Aulanko. Kyllä kai laajentuneessa Hämeenlinnassa olisi metsäalueita, jotka voitaisiin ottaa tämänkaltaiseen toimintaan ilman, että tuhotaan vanhaa kulttuurimaisemaa.
Puolustelut, että kyseessä on yksityinen alue ovat kovin heikot. Kyllä kaupungilla yleensä on keinoja puuttua yksityisten maa-alueiden käyttöön jos vain tahtoa on. Nyt kyseessä on myös Aulangon sisääntuloväylä, eli näillä rakenteilla pilataan vaikutelma koko alueesta. Varmaan jatkossa pyritään vetämään liukuratoja kivilinnan tornista yli tien.
Hämeenlinnan maineen rapauttaminen saa näillä toimilla hyvää jatkoa Sunny Car Center seikkailulle. Ne kiemurat muistaen, ehkä tästä ei pitäisi olla sen enempää yllättynyt. Jännityksellä voi vain odottaa, mitä seuraavaksi keksitään jos samat miehet ja naiset jatkavat Hämeenlinnan päättäjinä.

2 kommenttia artikkeliin “Aulangon raiskaus”
 1. Ilkka Uusitalo sanoo:

  Ilmeisesti ainoa toivo jäljellä on, että jokin korkeampi valtakunnallinen taho puuttuu tähän Aulangon puiston raiskaukseen. Joidenkin tietojen mukaan tällaisen puuhamaan rakentaminen alueelle ja sen luonteen täydellinen muuttaminen ovat vastoin kaikkien osapuolten kesken hyväksyttyä puiston hoitosuunnitelmaa.

 2. Tervehdys!
  Kasvavalla kauhulla odottelen, mitä Hämeenlinnan hunnijoukko
  seuraavaksi siunaa.
  Päättäjiltä puuttuu hyvän maun lisäksi, myös kyky
  huomata ympäristöarvoista piittaamattomien bisneshemmojen
  ”lainalaisuudet.”
  Ymmärrys ei aina tunnu yltävän edes
  Savannin fiksuimman apinan tasolle.
  Ps. Aulangon kylpylää ei voi rinnastaa kansallisaarteemme
  historialliseen puistomaisema-kokonaisuuteen.
  Se olisi yhtä rahvaanomaista, kuin
  viihde-maailman hutit-ja-hitit veikkaustalkoot.
  Riitta

css.php